Olejek z opuncji figowej

48,00 125,00 

9 korzyści stosowania oleju z opuncji figowej:

  1. To właśnie ten olej dał nazwę marce ecobotox. Jest naturalnym kosmetykiem o najsilniejszym z wszystkich działaniu przeciwzmarszczkowym
  2. Swoją wyjątkową umiejętność walki ze zmarszczkami zawdzięcza przede wszystkim dużej zawartości witaminy E (zwanej witaminą młodości) oraz kwasu linolowego, który nawilża i uelastycznia skórę
  3. Idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry twarzy, szyi i dekoltu, a także starzejących się dłoni
  4. Jest kosmetykiem w stu procentach naturalnym, nie uczula. Może być zatem stosowany przez osoby mające wrażliwą skórę oraz przez alergików
  5. Wyjątkowo dobrze pielęgnuje cerę poddaną wcześniej mniej lub bardziej inwazyjnym zabiegom kosmetycznym tj. peeling, złuszczanie kwasami, lifting
  6. Dzięki wysokiej zawartości fitosteroli olej ten także posiada działanie łagodzące oraz pobudzające regenerację i gojenie naskórka
  7. Olej ten najczęściej wmasowuje się na noc, choć niektóre osoby po zetknięciu się z nim całkowicie zrezygnowały z używania kremów. Można go też zmieszać z ulubionym kremem zwiększając w ten sposób jego przeciwzmarszczkowe działanie
  8. Efekty są już zauważalne po miesiącu regularnego stosowania
  9. Jeszcze raz powtórzę – bo warto. Olej z opuncji figowej to prawdziwa petarda, łagodny choć mocny zawodnik w walce ze zmarszczkami. Nie przeocz swojej szansy!
Wyczyść
Share:
SKU: brak Kategoria:

Olej z opuncji figowej zwany także olejem z figi berberyjskiej jest, obok oleju arganowego, jednym z najcenniejszych, naturalnych skarbów Maroka. Olej wytwarza się w procesie wytłaczania na zimno nasion opuncji figowej znajdujących się wewnątrz owocu (patrz zdjęcie poniżej).

 

Proces tłoczenia jest bardzo żmudny i pracochłonny, aby pozyskać 1 litr oleju maszyna musi pracować cały dzień. Ta mała wydajność tłumaczy wysoką cenę oleju. Jednak wielbicielki naturalnych, ekologicznych produktów nie szczędzą pochwał, gdyż nie ma obecnie na rynku silniejszego naturalnego kosmetyku tak skutecznie przeciwdziałającemu starzeniu się skóry. Olej ten jest bogaty w witaminę E, która jest  najsilniejszym naturalnym przeciwutleniaczem. Zawiera też niezbędne dla organizmu ludzkiego nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 6 (znany lepiej jako kwas linolowy) i Omega 9, które zapobiegają rozwojowi wolnych rodników. Zawiera też specyficzne betalainy – pigmenty o działaniu przeciwrodnikowym. Właściwości betalain w dużym stopniu pozytywnie wpływają również na starzenie się skóry twarzy i szyi. Olej ten ma też wysoki poziom fitosteroli, które stanowią roślinny odpowiednik naturalnych steroli występujących w skórze. Naturalne sterole są wzmocnieniem bariery naskórka, dzięki czemu zostaje zahamowany proces utraty wody. posiadają działanie łagodzące oraz pobudzają regenerację i gojenie naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności, gęstości i spójności skóry, wykazując silne działanie przeciwzmarszczkowe i napinające skórę.
Dzięki takiemu składowi olejek z opuncji figowej ma bardzo odżywia i regeneruje, napina, ujędrnia i uelastycznia skórę. Chroni przed szkodliwymi promieniami UV. Tradycyjnie olej ten był niezbędnym kosmetykiem berberyjskich kobiet, które używały go na pustyni, aby nawilżyć i chronić skórę. To właśnie współczesne Marokanki, zaczęły nazywać ten olej naturalnym botoxem. W dzisiejszych czasach olej ten jest coraz bardziej popularny. Obok oleju arganowego jest jednym z najcenniejszych naturalnych skarbów Maroka. Jest odpowiedni dla każdego rodzaju skóry, a w szczególności dla skóry wrażliwej.iaMożna go stosować codziennie, najlepiej na skórę twarzy, szyi, dekoltu i dłoni. Ma tez pozytywne działanie przy stosowaniu na skalp i włosy.
Już po miesiącu regularnego stosowania można zaobserwować bardzo wyraźną  poprawę jakości skóry.

Uwaga! Olejek Ecobotox jest produktem w 100% naturalnym, bez domieszek parafiny oraz tańszych olei. Jest wyciskany z pestek (nasion) opuncji, nie jest maceratem. Prawdziwy olej z opuncji figowej można odróżnić od jego podróbek po zapachu – zapach ten jest orzechowy i bardzo intensywny (po wklepaniu w skórę zaraz ulatuje). Jednak najlepiej różnice widać po efektach, które zachwycają nasze klientki. Niektóre z nich zupełnie zrezygnowały ze stosowania kremów na rzecz tegoż olejku. Jest to prawdziwy eliksir piękności.

Olejek należy przechowywać w temperaturze pokojowej (nie wyższej niż 22 st C). Nie trzymać w lodówce. Ciemne szkło ma ogromne znaczenie w przechowywaniu oleju, ponieważ chroni aktywne składniki kosmetyku i zapewnia mu dłuższą trwałość.

Stosowanie: Olejek można stosować samodzielnie lub w połączeniu z kremem. Jeżeli stosujemy go samodzielnie, to należy pamiętać, że powinien on być wmasowany w lekko wilgotną skórę.

Olej ecobotox ma certyfikat CCPB. Daje on gwarancję wykorzystania przy produkcji surowców pochodzących z biologicznych upraw. To również gwarancja zachowania najwyższych standardów przy procesach produkcyjnych. Wszystko to wpływa na bardzo wysoką jakość kosmetyku.

 

Waga 50 g

slajd